head1

Hegyvidéki Önkormányzat

Táltos Óvoda
Hirdetmény az óvodai felvételről

Hirdetmeny_az_ovodai_felvetelrol_2024_1


Óvodánk bemutatkozó kisfilmje

A Táltos Óvoda 1980-tól működik. A forgalomtól távol, de jól megközelíthető helyen fekszik, a főváros szennyezett levegőjéből kiemelkedő helyen. 2004-ben felújították, kibővítették. A kétszintes, 6 csoportos épület lépcsőházában csúszdán is közlekedhetnek a gyerekek.

Játékokkal gazdagon felszerelt, tágas, világos termekben tölthetik gyermekeink a napot. Gyönyörű kertben, számtalan sporteszköz, tornaszer biztosítja a sokoldalú mozgást, a testedzést. Gyümölcsfáinkról közösen szüreteljük a termést, ezzel kiegészítve az óvodai étkezést. A terepviszonyok lehetővé teszik a nagy mozgásigény kielégítését és a nyugodt, elmélyült játékot egyaránt (lejtős, sík, füves, gumitéglás, csoportonként tágas homokozó). Nyáron hatalmas napernyőkkel védjük őket a nap káros sugaraitól.

A családias légkör miatt óvodánk igen népszerű. Az óvoda vezetője és a nevelőtestület a gyermekek életkori sajátosságának megfelelő csoportokat alkot.

A célok megvalósulását szolgálják az óvoda XXI. századnak megfelelő sport és játék felületei, valamint korszerű eszközállománya: gumitéglás sport-pálya, mászó-fal, kosárlabda - pálya. A hagyományos természetes anyagú játékokon túl a számítógép óvodai felhasználása is segíti fejlesztő munkánkat. Fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó partneri kapcsolat kiépítését, együttnevelésre törekszünk!

A gyermekek napi háromszori étkezését (reggeli, ebéd, uzsonna) 2010. december 1.-től az FH Gasztro Kft. biztosítja.