head1

Hegyvidéki Önkormányzat

Étkezés - Menzakártya
Étkezés - Menzakártya
Tájékoztató az új óvodai Menzakártya rendszerről 

Kedves Szülők!

Hegyvidék óvodáiban egy új „online” menzakártya rendszer segíti az étkezés megrendelését és befizetését.
A menzakártya rendszer lényege, hogy a szülők egy internetes felületen intézhetik gyermekük számára az étkezés megrendelését és lemondását, itt tájékozódhatnak a heti étlapról is. Nem szükséges többé a megrendeléshez külön nyilatkozatot leadni, a menzakártya internetes oldaláról kezelhető a teljes folyamat.

Az internetes felület elérhetősége: https://hegyvidek.e-menza.hu 

A rendszerbe előzetes regisztráció után otthonról, a munkahelyről, vagy bármilyen egyéb internet hozzáféréssel rendelkező helyről lehet bejelentkezni. Nincs szükség külön program telepítésére: a felület használatához csupán böngésző kell (pl. Chrome, Firefox vagy Internet Explorer).

A beiratkozás után már ezen a felületen lehet megrendelni az étkezéseket gyermekek számára. 

A normatív vagy önkormányzati támogatásról szóló határozatokat, valamint az allergiáról, ételintoleranciáról szóló szakorvosi igazolásokat továbbra is az óvodákhoz kell eljuttatni. 
A leadott igazolások feltöltésre kerülnek az étkeztető rendszerbe, így a szülők számára is nyomon követhető a határozatok érvényessége.

Miért hasznos az új menzakártya rendszer? 

  • az étkezések akár egyedi időtartamra is egyszerűen megrendelhetők az online felületen, továbbá könnyen és gyorsan lemondhatók az igénybe vétel előtti napon délelőtt 9 óráig (pl. hiányzás, betegség esetén);
  • a rendszer kezeli és tárolja a jóváírható kedvezményeket (pl. normatív vagy önkormányzati támogatás) és az allergiával, ételintoleranciával kapcsolatos információkat;
  • az esetleges adminisztrációs hibák visszakövethetővé válnak a kártyák használata és a rendelések, lemondások, befizetések naprakész nyilvántartásának köszönhetően;
  • az internetes felületen választhatunk fizetési módot: jelenleg banki átutalás és csoportos beszedés lehetséges, de a közeljövőben bankkártyás fizetésre is mód nyílik.

Hogyan tudom használni az új menzakártya rendszert? 

  •  A https://hegyvidek.e-menza.hu oldalra navigálva egy (saját, rendszeresen használt) e-mail cím és jelszó megadása már elegendő a regisztrációhoz.
  • A sikeres regisztráció után a rendszer azonnal beléptet és átirányít egy olyan oldalra, ahol be kell írni a gyermek azonosító kódját. Ezt az egyszer használatos kódot az óvodától nyomtatott formában kapják meg a szülők. Ezzel a lépéssel a rendszer a regisztráló szülőhöz rendeli a gyermeket.
  • Miután megadtuk a gyermekünk (gyermekeink) regisztrációs kódját, egy olyan oldalra jutunk, ahol láthatjuk az ételrendeléseket tartalmazó naptárt, könnyen és gyorsan intézhetjük a rendeléseket és a lemondásokat.
  • Az ételrendelés folyamatán a rendszer saját, háromlépéses „varázslója” vezet végig; az étkezések és időtartamok megadásától a fizetési mód kiválasztásán át a rendelés rögzítéséig.
  • Fontos tudni, hogy a banki átutaláskor (vagy a számla közvetlen banki befizetésénél) a „Közlemény” rovatban meg kell adni a rendelési összesítőn megjelenő azonosítót (ez általában az oktatási azonosító, ami állandó a gyermeknél, így nem kell havonta mást írnia közlemény rovatba). A rendszer ezen azonosító alapján követi nyomon, hogy a megrendelt étkezéseknél teljesültek-e a befizetések.

Rendelések lemondása 

Ha a gyermek – betegség miatt vagy egyéb okból – hiányzik az óvodából, az adott időtartamra korábban már megrendelt étkezés egyszerűen lemondható az online felületen az esedékességét megelőző napon (igénybe vétel előtti napon délelőtt 9 óráig). Az így keletkező túlfizetést a rendszer automatikusan tárolja és levonja a következő megrendelések díjából.

Rendelések, befizetések, számlák nyomon követése 

A „Pénzügyek” menüben áttekinthetők a megrendelések és az étkezésekért fizetett összegekről szóló számlák. Az egyes rendelési sorokra kattintva láthatók a rendelt étkezések, az időtartamok, a megrendelések állapota, a fizetés módja és a fizetendő összeg. A számla sorokat kiválasztva elérhető a számlaképek kinyomtatható változata.

Heti étlap
Megtekinthető a menzakártya rendszerben.

További információ: 
NETKIR Zrt. 1051 Budapest, Sas u. 10-12., I/145.
info@e-menza.hu