head1

Hegyvidéki Önkormányzat

A Táltos Csikó Tagóvoda
Óvodánkról
A Táltos Csikó Tagóvoda 2009 óta működik a Táltos Óvoda tagóvodájaként. A forgalomtól távol, de jól megközelíthető helyen, egy természetvédelmi terület mellett fekszik, a Sas-hegy lábánál. A kétszintes, négy csoportos épületben összesen száz gyermeknek biztosított a helye. 
A tagóvoda a Táltos szellemiségét, és pedagógiai programját viszi tovább, melyben fontos a hagyományok ápolása, az egészséges életmódra, a mozgás szeretetére nevelés.
A gyermekekkel a nyitva tartás teljes idejében szakképzett óvodapedagógusok foglalkoznak.
Játékokkal gazdagon felszerelt, tágas, világos termekben tölthetik a napot. Valamennyi csoportszobához játszógaléria, külön öltöző, és mosdó tartozik.
Kertje a kor igényeinek megfelelően lett kialakítva 2010-ben, hogy a gyermekek a jó levegőn kielégíthessék mozgás iránti igényüket. Számtalan sporteszköz, tornaszer, készségfejlesztő játék biztosítja a sokoldalú mozgást, testedzést. A játékok megfelelnek a legkorszerűbb gyermekbiztonsági követelményeknek. Az óvoda önálló tornateremmel is rendelkezik.
A családias légkör miatt óvodánk igen népszerű. Fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó partneri kapcsolat kiépítését, együttnevelésre törekszünk!
A gyermekek napi háromszori étkezését (reggeli, ebéd, uzsonna) 2010. december 1.-től az FH Gasztro Kft. biztosítja.